RASKOL U PORODICI: Đukanović udario na svog nekadašnjeg političkog idola Vojislava Šešelja...

I ovakvo čuđenje Đukanovića bilo bi na mjestu da upravo njegov nekadašnji politički idol nije uveo ovakav vid komunikacije i obraćanja političkim protivnicima dok je boravio na vlasti, a Đukanović mu se divio.

  • Regija

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

Najistaknutiji naprednjački jastreb Vladimir Đukanović udario je na svog nekadašnjeg političkog idola Vojislava Šešelja reagujući na naslov najnovije knjige radikalskog lidera pod nazivom "Smrdljiva slina sa lažnom diplomom Nebojša Stefanović".

Fejsbuk status Vladimira ĐukanovićaFacebook status Vladimira Đukanovića

- Čemu ovakav rečnik i zašto se u političkoj borbi koriste ovakvi termini? Nazivati ministra Stefanovića "nosačem torbice", "nameštačem mikrofona", "čovekom koji je išao po burek", "pudlicom", "jajarom", "saradnikom mafije", "lopužom", "falsifikatorom diploma", "slinom"... Zašto ovakva politička borba? Čemu to - upitao je Đukanović u objavi na Facebooku.

I ovakvo čuđenje Đukanovića bilo bi na mjestu da upravo njegov nekadašnji politički idol nije uveo ovakav vid komunikacije i obraćanja političkim protivnicima dok je boravio na vlasti, a Đukanović mu se divio.

Pita se Đuka čemu takva politička borba, dok, s druge strane, njegove naprednjačke kolege i on sam istim takvim rječnikom napadaju opoziciju i njene prvake, piše Direktno.rs.

Shvata Đuka da je vrag odnio svaku šalu te da će pad Nebojše Stefanovića srušiti cijeli SNS, što će ogoliti do kraja veze vlasti i organizovanog kriminala. Iako ga se lično gnuša, Đukanović, kao vjerni Vučićev sluga koji brine za njegov opstanak na vlasti, mora, jednostavno, da reaguje na ovakve prozivke, jer svaki napad na Stefanovića, koji je trenutno najslabija karika u SNS-u, znači pucanje cijelog naprednjačkog lanca.

S druge strane, ovo je i mala Šešeljeva osveta Vučiću, kojeg ne smije direktno da napadne, za krah na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. Čak je i sam Šešelj govorio da su izborni uslovi bili neregularni.

U svakom slučaju, razdori i svađe u porodici su uvijek mučne, iznosi se prljav veš i otkrivaju tajne koje su do jučer bile strogo čuvane. Koliko će ovaj sukob unutar naprednjačko-radikalske porodice koštati i Srbiju, ostaje da se vidi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...