SVAKI DAN JE SVE GORE: U SKB Mostar u posljednjih pet dana preminulo 40 osoba

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je 12 osoba.

  • Hronika

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 1

U istom razdoblju na području HNK registrirano je 325 novooboljelih, od kojih najviše u Mostaru, njih 181.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako je u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u protekla četiri dana od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 28 osoba. 

Na bolničkom liječenju trenutno je 196 bolesnika, od kojih je 18 na invazivnoj i 12 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

Tokom posljednja 24 sata hospitalizirano je 34, a otpušteno 19 pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a testirano je 1.311 uzoraka. U HNK pozitivnih je 325, i to 181 iz Mostara, 13 iz Jablanice, 14 iz Neuma, 25 iz Stoca, troje iz Prozor-Rame, 23 iz Čapljine, 23 iz Konjica i 43 iz Čitluka.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 396 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 3.999 rješenja. Ukupno je izdano 31.460 rješenja, navodi se u Informaciji Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...