BURNO U BANJOJ LUCI: Otkazan kolegij zbog Stanivukovićevog kašnjenja, uslijedio verbalni obračun s Ilićem

Ovim je nastavljena velika kriza u Banjoj Luci s obzirom na to da budžet nije usvojen, što je dovelo do kolapsa funkcionisanja grada, odnosno javnih i komunalnih preduzeća.

  • Mini market

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić (SNSD) otkazao je kolegij, jer je gradonačelnik Draško Stanivuković kasnio 25 minuta.

To je izazvalo burnu reakciju Stanivukovića na konferenciji za medije, koju je Ilić zatim napustio.

- Odgađaju sastanak. Kako ih nije sramota ovog napaćenog naroda! Mogu vam reći šta je problem, kakav odgođen sastanak, ljudi, bolan. Ovo je postao divlji zapad – rekao je.

Ilić je prije toga rekao da kolegij otkazuje, jer se gradonačelnik nije pojavio, a da su odbornici, nakon što su vidjeli da neće biti sastanka, napustili salu.

Gradonačelnik Stanivuković rekao je da on nije kasnio te da je bio u zgradi, ali da je otišao u salu u kojoj se obično održavaju sjednice.

- Pristojno je reći da će neko kasniti, ali se trebalo javiti. Kolegij će se održati sutra u 10 sati. Jedno je politika, ali je ovo jedna sasvim druga stvar – naveo je Ilić.

Ovim je nastavljena velika kriza u Banjoj Luci s obzirom na to da budžet nije usvojen, što je dovelo do kolapsa funkcionisanja grada, odnosno javnih i komunalnih preduzeća.

Naime, danas se trebao održati sastanak kolegija Skupštine grada, na kojem je trebalo biti zvanično zakazano vanredno zasjedanje gradskog parlamenta, na kojem je jedino pitanje trebalo biti razmatranje budžeta grada za ovu godinu.

Za lokaciju je izabrana sala Skupštine grada koja se nalazi u prizemlju Gradske uprave. Do tog sastanka nije došlo zbog kašnjenja gradonačelnika Draška Stanivukovića, što je ponovo dovelo do tenzija i svađa na realciji s većinom u Skupštini grada, ali i do verbalnog sukoba sa predsjednikom Skupštine grada Mladenom Ilićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...