ŽELJKO ZOVKO, DIREKTOR ZAVODA ZA MJERITELJSTVO FBiH: "'Avaz' je grubo falsificirao moju izjavu, OGORČEN SAM!"

"Ogorčen sam na novinare, normalno da je lažiran. Upravo pišem demanti", rekao je Zovko za "Slobodnu Bosnu".

  • Mini market

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 1

Portal "Dnevni avaz" objavio je danas vijest pod naslovom "Zovko raskrinkao Džemića: Respiratori 'Srebrene maline' nisu za intenzivnu njegu", u kojem se ističe da je Željko Zovko, direktor Zavoda za mjeriteljstvo Federacije BiH, u razgovoru za ovaj portal rekao da Institut za mjeriteljstvo BiH, na čelu sa Zijadom Džemićem, uopće nije bio nadležan da daje mišljenja o 100 respiratora "Srebrene maline", da je Džemić preuzeo nadležnost Zavoda i sam napravio duple žigove, da je Džemić od samog početka upetljan u nabavku ovih uređaja te niz drugih tvrdnji.

Zbog ovog teksta, "Slobodna Bosna" kontaktirala je Željka Zovku da provjeri tačnost informacija koje je "Dnevni avaz" prenio.

"Ogorčen sam na novinare, normalno da je lažiran. Upravo pišem demanti", rekao je Zovko za "Slobodnu Bosnu".

"Bilo kakvu informaciju kada bi trebao dati, obratio bih se ministru za odobrenje. Pet rečenica smo razmijenili, a novinar me jednostavno sad gurnuo u vatru, da pokrije priču. Prebolio sam koronu i prije sedam dana počeo raditi. Nije prijatno kada vam se desi takvo nešto, ogorčen sam na sve ovo", rekao je Željko Zovko u kratkom razgovoru za "Slobodnu Bosnu".

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...