SUKOB ALBANSKE ALTERNATIVE I VLADE CRNE GORE: "Kad oni neće, mi ćemo"

Albanska alternativa saopštila je da će "ozbiljno razmisliti i nastojati da Tuzi postanu dio kosovskog i albanskog budžeta".

  • Regija

  • 07. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 1

Iz Albanske alternative su poručili da Vlada Dritana Abazovića, u prijedlogu budžeta za 2021. godinu, nije planirala ni centa ulaganja u opštinu Tuzi, iako im, kako su istakli, pripada po zakonu, prenose podgoričke "Vijesti".

"Nakon što je bio gost u opštini Tuzi i datih obećanja, Abazoviću treba da se stidite vaših (ne)djela. Nastavili ste gotovo istu praksu u Ulcinju, kao i u drugim opštinama gdje žive Albanci", naveli su iz Albanske alternative.

Kažu da ova Vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

"Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez više od pola miliona eura. Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću dio antialbanske Vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja", rekli su iz Albanske alternative.

Njima, kao autohtonoj albanskoj zajednici, kažu, ne preostaje ništa drugo, nego ozbiljno "moraju razmisliti i nastojati da postanu dio kosovskog i albanskog budžeta".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...