“SB” NA SJEDNICI DOMA NARODA PSBiH: Na dnevnom redu bi trebala biti odluka o smjeni Lučića, pogledajte detalje… (FOTO)

Sjednica je počela postavljanjem delegatskih pitanja na koja će članovi Vijeća ministara BiH odgovarati odmah usmeno.

  • Politika

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da se izjasni o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Sjednica je počela postavljanjem delegatskih pitanja na koja će članovi Vijeća ministara BiH odgovarati odmah usmeno.

Tegeltija je odluku o smjeni Lučića donio zato što je DNS, na čiji je prijedlog Lučić imenovan za ministra, napustio vladajuću koaliciju i prešao u opoziciju.

Prošle sedmice, Tegeltijinu odluku potvrdio je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a da bi Lučić bio smijenjen, potrebno je da to učini i Dom naroda.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na licu mjesta, pogledajte šta je zabilježio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...