PRED NOVU, NAJVEĆU UTAKMICU NA SVIJETU: Nezaboravni fudbaleri La Lige o velikom rivalstvu Real Madrida i Barcelone

Na internet-stranici La Lige objavljen je intervju s fudbalerima kao što su Fernando Hierro, Patrick Kluivert, Fernando Morientes, Samuel Eto'o i Fernando Redondo.

  • Sport

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Bivši fudbaleri Real Madrida i Barcelone podijelili su svoje osjećaje o velikom rivalstvu dva kluba prije "El Clasica", koji će se igrati u okviru 30. kola španske La Lige, javlja Anadolu Agency (AA).

Na internet-stranici La Lige objavljen je intervju s fudbalerima kao što su Fernando Hierro, Patrick Kluivert, Fernando Morientes, Samuel Eto'o i Fernando Redondo prije utakmice Real Madrida i Barcelone, koja se igra u subotu, 10. aprila.

Hierro, koji je nosio dres Real Madrida od 1989. do 2003. godine, rekao je da i danas posebno pamti jedan od derbija protiv Barce. "Uvijek ću pamtiti dan kada smo na Santiago Bernabeuu pobijedili sa 5: 0", kazao je Hierro.

Kluivert, koji je u Barceloni igrao u periodu 1998. - 2004., istaknuo je da je "El Clasico" poseban meč. "Sjajan je osjećaj postizati gol u takvoj atmosferi", ističe Kluivert.

Morientes, jedan od bivših napadača Real Madrida koji je u "kraljevskom klubu" igrao od 1997. od 2005., istaknuo je da je "El Clasico" najveći derbi u svijetu. "Kao neko ko je proputovao svijet, mogu reći da je 'El Clasico' najveća utakmica ne samo u Španiji, već i u okvirima svjetskog fudbala", rekao je Morientes.

Eto'o, koji je nastupao za Barcelonu od 2004. do 2009. godine, kazao je da je "El Clasico" rivalstvo koje je osjetio već od prvog dana kada je stigao u Barcu, a Redondo, koji je igrao u Real Madridu od 1994. do 2000. godine, veli da je to "najveća utakmica u svjetskom fudbalu".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...