DEMANTI HARISA SILAJDŽIĆA: "Nije bilo nikakvih gotovinskih transakcija niti je novac tražen; tražena su sredstva za odbranu i..."

"...ona su isporučena u roku od nekoliko sedmica."

  • Društvo

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

"Gospodine uredniče,

u tekstu objavljenom 05.04.21 na portalu Slobodna Bosna, čiji ste autor, navedeno je da je meni 'uručeno' 4,5 miliona dolara vezano za nabavku sredstava za odbranu iz Pakistana.

Ta tvrdnja je u potpunosti neutemeljena. Pomenuta sredstva nabavljena su putem kreditnog aranžmana u skladu s kojim od procijenjene vrijednosti isporuke od 30 miliona dolara,10 miliona je pomoć Bosni i Hercegovini a 20 miliona bilo bi vraćeno kada to bude moguće.

Ta sredstva nisu kupljena na tržištu nego su isporučena direktno iz Pakistana.

Nije bilo nikakvih gotovinskih transakcija niti je novac tražen; tražena su sredstva za odbranu i ona su isporučena u roku od nekoliko sedmica.

Kredit je nakon izvjesnog vremena otpisan i to je objavljeno. Bosna i Hercegovina je dobila potrebna sredstva bez ikakvih plaćanja.

Uzgred, moj brat se u to vrijeme kao pripadnik oružanih snaga nalazio u zemlji i nije mogao ni na kakav način biti uključen u ove aktivnosti.

Uz pozdrav,

Haris Silajdžić."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...