IZETBEGOVIĆ O IMUNIZACIJI: "Imat ćemo milion vakcina u naredna dva do tri mjeseca, to je već onda jedna..."

"...masovnija vakcinacija."

  • Politika

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 11

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je danas definitivno donesena odluka o donaciji 50.000 vakcina protiv Covida-19 iz Malezije, i to zahvaljajući jednom pozivu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, prenosi Fena.

"Sličnu stvar sam dogovorio sa prijateljima iz Kine, 50.000 kineskih vakcinacija. Po mom pozivu je došlo 30.000 vakcina iz Turske. Evo, 130.000 na ovakav način, što je solidno. Nije to broj koji će omogućiti masovnu vakcinaciju, ali je stanovit koji može u ovom času zadovoljiti najrizičnije grupe", rekao je Izetbegović.

Uskoro, kako kaže, imat ćemo vakcine iz programa "EU for Health" te je zbog toga posljednjih dana obavio razgovore sa predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

"Na taj način mislim da ćemo imati milion vakcina u sljedećih dva do tri mjeseca. To je već onda jedna masovnija vakcinacija", rekao je Izetbegović.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...