BAYERN JE UVIJEK U PREDNOSTI: Salihamidžić daje 60 miliona eura za bivšeg fudbalera Partizana

Nigerijac Sadiq ove sezone briljira u španskom drugoligašu Almeriji.

  • Sport

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Bivši napadač Partizana Umar Sadiq na meti je Bayern Münchena, javlja španski "As". Pokušaj dovođenja Sadiqa je, navodno, odobren i od sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića.

Nigerijac Sadiq ove sezone briljira u španskom drugoligašu Almeriji. Postigao je 15 golova, prenose Sportske.ba, treći je najbolji strijelac prvenstva te gura Almeriju u borbu za prva dva mjesta koja direktno vode u prvu ligu.

"As" prenosi da su za Sadiqa zainteresirani i brojni drugi evropski velikani, a da velike šanse za njegov potpis ima Sevilla. Ipak, Almeria ne želi razgovarati o njegovom transferu dok se sezona ne završi te ističu da u ugovoru imaju otkupnu klauzulu od 60 miliona eura, koja će narasti na 80 ako se Almeria plasira u La Ligu. Ne isključuju ni mogućnost da 24-godišnji Nigerijac ostane u klubu, pogotovo u slučaju ulaska u viši rang.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...