NEZADOVOLJSTVO ZBOG ODLUKE O DRŽAVLJANSTVU: U toku su protesti građana ispred zgrade Vlade Crne Gore (FOTO)

Građani okupljeni ispred zgrade Vlade, nose crnogorske zastave, pjevaju patriotske pjesme, skandiraju „Nije moja vlada“ i „Izdaja“ i poručuju da neće dozvoliti planirani izborni inžinjering.

  • Regija

  • 08. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

U više crnogorskih gradova održani su protesti građana nezadovoljnih najavom Vlade da usvoji Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva prijemom. Nekoliko stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade, a blokirano je i više saobraćajnica širom države. RTCG Portal saznaje da je Jelena Marković iz Opštinskog odbora Liberalne partije bila na sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, te da je od njega tražila obrati okupljenima ispred Vlade ili da napismeno dobiju da se odustalo od Odluke.

Okupljeni su poručili i da se neće razići dok ne dobiju odgovor.

Iz Vlade su, u međuvremenu, medijima proslijedili dnevni red današnje sjednice, u kojem nema te odluke.

Građani okupljeni ispred zgrade Vlade nose crnogorske zastave, pjevaju patriotske pjesme, skandiraju „Nije moja vlada“ i „Izdaja“ i poručuju da neće dozvoliti planirani izborni inžinjering, prenosi rRTCG.

Prilazi zgradi Vlade su blokirani i postavljena je metalna ograda, a okolne ulice su zatvorene.

Najavljen je bio i dolazak građana i iz drugih crnogorskih gradova, iako je zabranjen međugradski saobraćaj.

Policija je blokirala put Nikšić – Danilovgrad, i spriječila prolazak organizovane kolone automobila koja se zaputila prema Podgorici.

I dalje su u blokadi magistralni putevi Podgorica - Nikšić, Cetinje - Podgorica i Jadranska magistrala.

Protes povodom izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta organizovan je i u Mojkovcu, Kolašinu i Beranama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...