IZMEĐU INFORMACIJA I DEZINFORMACIJA, DOK NERVOZA GRAĐANA RASTE: Iz "Verlaba" poručili - "SIPA nije vršila pretres naših prostorija"

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) nije vršila pretres prostorija "Verlaba", kazali su iz ove kompanije. Dodali su kako više neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi s konkretnim postupkom.

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 1

U vezi sa objavljenim sadržajima u sredstvima informisanja na dan 08.04.2021. godine, VERLAB obavještava medije i javnost da u našim prostorijama nije vršen pretres, naveli su iz kompanije.

“Ovlaštena lica Državne agencije za istrage i zaštitu su, isključivo, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu profesionalno obavili poslove sukladno sadržaju sudske odluke”, dodali su u Verlabu.

Kako su još kazali, Verlab neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka.

“Ostajemo orijentisani postupanju u skladu sa odlukama sudova i nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini bez upuštanje u komentarisanje istih. Molimo medije da se suzdrže objavljivanja neprovjerenih, netačnih ili neistinitih sadržaja”, poručili su iz Verlaba.

Podsjećamo, po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS, pripadnici SIPA-e su danas izuzeli dokumentaciju na tri lokacije, o respiratorima ‘Srebrene maline’.

SIPA će u zakonskom roku izvijestiti nalogodavce o provedenim aktivnostima.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...