MAJMUNSKA POSLA: Pobjegli iz zoološkog vrta pa dan proveli sunčajući se

Policija je navela da su na bijeg možda utjecali građevinski radovi u zoološkom vrtu.

  • Šareni svijet

  • 08. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

Oko 25 majmuna pobjeglo je iz zoološkog vrta na jugozapadu Njemačke i provelo dan sunčajući se u blizini šume, nakon čega su ulovljeni.

Za sada nije poznato kako su majmuni uspjeli da pobegnu iz zoološkog vrta u Lefingenu, blizu Štutgarta i nedaleko od granice sa Švajcarskom.

Policija je navela da su na bjekstvo možda utjecali građevinski radovi u zoološkom vrtu.

Majmuni su primijećeni kako zajedno lutaju u blizini zoo vrta, ali zaposleni nisu uspjeli da ih uhvate i izgubili su im trag.

Ponovo su uočeni nekoliko sati kasnije, kada su, prema navodima policije, ulovljeni i vraćeni u kaveze bez problema.

„Životinje su očigledno iskoristile lijepo vrijeme i provele poslijepodne na rubu šume blizu Zoo vrta“, navela je policija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...