DUDAKOVIĆ O GENERALU DIVJAKU: "Ostat će KAMEN TEMELJAC u borbi za opstojnost Bosne i Hercegovine"

General Atif Duraković, legendarni komandant odbrane Bihaća, s tugom je dočekao vijest o smrti generala Jovana Divjaka. Kaže da mu je neizmjerno žao, jer smo u ovom trenutku izgubili istinskog borca za državu BiH.

  • Društvo

  • 08. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

“Ostao je dosljedan svojim plemenitim, univerzalnim ciljevima za koje se školovao i radio. Bio je poznat po neposrednosti, metodičnosti, ostat će kamen temeljac u borbi za opstojnost Bosne i Hercegovine. Bio je korektor određenih događanja, izuzetno obrazovan, dobrog nastupanja... Kao što je na vrijeme prepoznao opasnosti su se nadvile nad nama, tako je i njega prepoznao narod, prije svega u Sarajevu. Njegova poratna borba za mlade gdje je težište dao na edukaciji, impresivna je. Često je govorio da samo obrazovanje može spasiti Bosnu i šire”, kazao je general Dudaković za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u Sarajevu je danas u 84. godini preminuo bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovan Divjak. Jovan Divjak (rođen 11. marta 1937. g.), bosanski general i pisac. Jedan od najpopularnijih generala Armije RBiH i drugi čovjek Armije.

(Radiosarajevo.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...