"SRETNI SMO": Nelson i Field iščekuju Oscara i nagrade BAFTA za film Jasmile Žbanić (VIDEO)

Ambasadori SAD-a u BiH i Velike Britanije Eric Nelson i Matthew Field snimili su video kojim Jasmili Žbanić, njenom suprugu Damiru i cijeloj ekipi filma “Quo vadis, Aida?” čestitaju na uspjehu iščekujući dodjelu nagrada BAFTA i Oscar.

  • Kultura

  • 09. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 1

“Danas smo ovdje, jer slavimo uspjeh bh. rediteljice Jasmile Žbanić, producenta Damira Ibrahimovića i njihove fantastične ekipe 'Quo vadis, Aida?'. Film i rediteljica nominirani su i za dvije prestižne nagrade BAFTA za najbolji film i najbolju režiju”, kazao je Field.

“Jako sam sretan što ovaj važan film svaki dan privlači sve više pažnje. Kao što je sama Jasmila rekla, ovo nije film o 'krivici ili osveti'. Namjera mu je da očuva sjećanje na ovaj važan i tragičan događaj i da podstakne razgovor o pomirenju”, kazao je Nelson.

Ambasadori su poručili da samo prihvatanje istine može dovesti do pomirenja, a Nelson je dodao da se nada kako je april mjesec kada će Oscar stići u Bosnu i Hercegovinu.

(NAP)     

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...