SVUDA POĐI, RADONČIĆU DOĐI: Ko je Ismar Hota s "Avazove" naslovnice koji je "razotkrio prevaru"?

Prvo u jutrošnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", a zatim danas i na portalu Avaz.ba, objavljena je vijest u kojoj se tvrdi da je mladi bračni par (Ismar Hota sa suprugom) razotkrio "respiratorsku prevaru u režiji Bakirovog Fadila Novalića".

  • Mini market

  • 09. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 4

Kako se navodi u tekstu, Ismar Hota i supruga su se "predstavili kao potencijalni kupci kineskih respiratora“ a menadžer proizvođača respiratora koje je nabavio FUCZ im je odgovorio da respiratori koštaju 2000 dolara.

Ipak, kako to obično biva sa fabriciranim tekstovima u režiji Fahrudina Radončića, nije teško doći do pozadine cijele priče.

U slučaju mladog bračnog para, koje je "Avaz" nastojao prikazati kao obične građane, takoreći anonimuse, dovoljno je bilo samo "ubaciti" ime Ismara Hote u Google pretraživač, i već sve postane jasno.

Ismar Hota nije nikakav anonimus, već projekt menadžer Centra civilnih inicijativa (CCI), organizacije čiji su glavni aduti njegovali prisne veze sa Fahrudinom Radončićem tokom godina, a kasnije su to i obznanili. 

Ismar Hota sa Radončićevim ministrom Veskom Drljačom i Adisom Arapovićem (Foto: Screenshot)

Dugo godina je kao najpoznatiji predstavnik CCI-a važio Adis Arapović, sve dok 2018. godine nije zajedno sa suprugom Adisom postao jedan od najvažnijih Radončićevih kadrova u Savezu za bolju budućnost.

Adis Arapović i Adisa Arapović (Ilustracija: SB)

Adisa Arapović je ekspresno postala potpredsjednica stranke, a Adis Arapović je odmah po učlanjenju imenovan za voditelja izbornog štaba za Opće izbore 2018. godine.

A rezultati su pokazali koliko su doprinijeli uspjehu stranke. Kamo sreće za Radončića da ih nikad nije "povukao" iz CCI-a i isturio na prve (izborne) linije svoje stranke. 

(SB)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...