GRADONAČELNICA SARAJEVA BENJAMINA KARIĆ: “Prvi mi je čestitao Bogić Bogićević. Pozivam ga da mi pomogne!”

Benjamina Karić, druga žena na čelu grada i najmlađa gradonačelnica u historiji Sarajeva, gostovala je u Centralnom dnevniku Face TV-a.

  • Politika

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 3

- Ne bježim od toga da sam štreberka. Ponosna sam na partizansko, antifašističko okruženje u kojem sam odrasla. U svojoj porodici imam i muslimane, i pravoslavce, i Jevreje - kazala je Benjamina Karić na pitanje zašto se izjašnjava kao Ostali.

- Funkcija gradonačelnika nije protokolarna, kako se misli. Moja tolerancija će biti nulta na korupciju, nepotizam i svaki oblik kriminala. Bogić Bogićević mi je prvi poslao čestitku, pozivam ga da mi pomogne. Uzet ću planove i projekte Bogića Bogićevića! Da, kazala sam da je moj prethodnik Abdulah Skaka uradio dobro neke stvari - kazala je Benjamina Karić.

Cijeli razgovor s novom gradonačelnicom Sarajeva pogledajte u videoprilogu:

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...