BRAZZO DOBIO RAT: Gotovo je izvjesno da Flick napušta Bayern

Sukob na liniji Hansi Flick - Hasan Salihamidžić ne prestaje, a gotovo je izvjesno da, nakon jučerašnje pres-konferencije, Flick pakuje kofere, i to zbog nepoštivanja hijerarhije. 

  • Sport

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 1

S obzirom na to da je Salihamidžić u odboru direktora, Flick će izgubiti bitku i vjerovatno će na kraju sezone napustiti najtrofejniji klub u Njemačkoj. 

Sve je počelo po povratku sa Svjetskog prvenstva za klubove. Jučer su njemački mediji još ubjeđeniji u rastanak zbog Flickovog ponašanja na pres-konferenciji uoči utakmice s Union Berlinom. Njemački trener tvrdoglavo je odobijao da da pozitivan ili negativan odgovor na pitanje da li odlazi ili ostaje na kraju sezone. 

"Već sam oko osamnaest mjeseci u ovom poslu i imam tim koji se razvio. Apsolutno smo fokusirani na naš posao. Važno je da se držimo zajedno", kazao je Flick.

Kada je upitan zašto, pored igrača i stručnog štaba, ne hvali čelnike Bayerna, izjavio je kako je sve već rečeno, ali je napomenuo i da je tim bio kvalitetniji prošle sezone u odnosu na ovu. 

Flick ima ugovor s Bavarcima do 2023. godine, pobjedom nad timom iz Berlina napravio bi veliki korak ka odbrani Salatare. Već se mjesecima špekulira kako će Flick naslijediti Joakima Leva na kormilu reprezentacije Njemačke nakon Evropskog prvenstva.

Iz dana u dan to djeluje sve logičnije. 

Njemački list Bild nedavno je počeo pisati o napetom odnosu između trenera Bayerna Hansija Flicka i direktora kluba Hasana Salihamidžića.

Sve je počelo tako što je Flick odbio Hasanova "narađenja" i zahtjevi da pojedini igrači igraju manje ili više. U svakom slučaju, miješao se nekadašnji bh. reprezentativac u Flickov posao.

Sukob je postao još intenzivniji, a Bild piše da je u jednom trenutku Flick iznerviran govorom Salihamidžića, poručio: "Začepi usta".

Trener Bayerna bi zbog toga mogao ostati bez posla na kraju sezone, objavio je Bild, mada on sam tvrdi da je sve izgladio sa Salihamidžićem.

"Prišli smo jedan drugom i riješili sve. Za najbolji interes kluba. Bio je to kratki razgovor. Obojica smo optimistični za nastavak sezone i našu budućnost", rekao je Flick.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...