IT PREVARANT: Savjetniku bivšeg direktora RTRS-a predložen pritvor

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Stanislava Despotovića (35) iz Doboja zbog sumnje da je počinio krivično djelo kompjuterska prevara i oštetio kompaniju "M:tel" za nekoliko stotina hiljada КM, rečeno je danas za Srnu u ovom tužilaštvu.

  • Hronika

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

"Despotović je s drugim licima prošle godine neovlašteno pristupao `m:.go` aplikaciji kompanije `M:tel`, čime je pričinjena materijalna šteta. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke", navode u Okružnom javnom tužilaštvu.

Određivanje pritvora Despotoviću tužilac je predložio Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali D. T. iz Laktaša, P. D. iz Modriče i D. S iz Prijedora. Osumnjičeni su uhapšeni u akciji "Skripta".

Pored Stanislava Despotovića, kako je ranije prenijela Srna, slobode su jučer lišeni i Dragan Popržen iz Modriče, Titoslav Despotović iz Laktaša i Slavica Despotović iz Prijedora.

Kako BN saznaje, Stanislav Despotović je bio savjetnik - ekspert za IT tehnologije bivšem direktoru RTRS-a Mladenu Brankoviću.

Spomenute osobe sumnjiče se da su počinile krivična djela kompjuterska prevara i pranje novca, čime su pričinile materijalnu štetu veću od 650.000 КM.

(BN TV)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...