EVO IRANA, DUGO GA NIJE BILO: Opet su prekršili...

Iz Međunarodne agencije za atomsku energiju UN-a (IAEA) u Beču saopćeno je da je Iran ponovo prekršio odredbe nuklearnog sporazuma s najvećim svjetskim silama.

  • Svijet

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

To bi moglo rezultirati eskalacijom napetosti u odnosima Teherana i Zapada.

U izvještaju Reutersa, koji prenosi Tanjug, navodi se da je u diplomatskim krugovima u Beču ocijenjeno da će najnoviji izvještaj povećati napetost jer su u pitanju iranske zalihe obogaćenog urana, koji može da se upotrijebi za izradu atomske bombe, iako zvanični Teheran poriče da mu je to namjera.

Nakon razgovora i dogovora postignutog u petak, francusko Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da "pozitivna" prva sedmica pregovora ne bi trebalo da bude narušena novim iranskim provokacijama.

"U tom kontekstu je važnije da se Iran suzdrži od bilo kakvog daljnjeg kršenja svojih nuklearnih obaveza, jer bi to moglo da potkopa trenutnu dinamiku pregovora“, upozorili su iz francuskog MVP-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...