SRETNA NASLJEDNICA: Ovo je najbogatija žena na svijetu

Françoise je posao naslijedila od majke Lilliane Bettencourt.

  • Žena

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

Najbogatija žena svijeta je vlasnica "L'Oreala" Françoise Bettencourt Meyers sa 73,6 milijardi dolara. Ona se na "Forbesovoj" listi najbogatijih našla na 12. mjestu.

Françoise je posao naslijedila od majke Lilliane Bettencourt, koja je titulu najbogatije žene svijeta nosila do 2017., kad je preminula u 94. godini.

"Lilliane Bettencourt umrla je ove noći u svom domu, a 21. oktobra bio bi joj 95. rođendan. Moja majka je mirno otišla", napisala je tad Françoise u saopćenju.

Porodični holding "Thetys", kojim predsjedava Françoise, većinski je dioničar "L'Oreala".

Šezdesetosmogodišnja Françoise je kćerka francuskog političara Andree Bettencourta, za kojeg se njena majka Lilliane udala 1950. godine.

Françoise svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti pa se zna tek da je od 1984. u braku i da ima dva sina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...