PREMIER LIGA: Liverpool izvukao tri boda, Leeds United šokirao Manchester City 

Nogometaši Liverpoola pobijedili su Aston Villu s 2:1 nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi vremena, dok je Leeds United kao gost šokirao vodeći Manchester City savladavši ga sa 2-1

  • Sport

  • 10. Apr. 2021  10. Apr. 2021

  • 0

Pobjedom 2:1 protiv Aston Ville u 31. kolu Premierlige nogometaši Liverpoola skočili su na četvrto mjesto  Premier lige.

Gosti iz Birminghama poveli su u završnici prvog poluvremena kada je udarac Watkinsa s 15-ak metara iz 43. minute prošao "kroz trbuh" Allisona Beckera, no domaći su izjednačili u ranoj fazi nastavka kada je u 57. minuti Salah natrčao na odbijenu loptu nakon što je Martinez odbranio pokušaj Robertsona, da bi važna tri boda Redsima osiguraoAlexander-Arnold preciznim udarcem s ivice kaznenog prostora u prvoj minuti nadoknade. 

Liverpool je ovom pobjedom prekinuo niz od šest uzastopnih prvenstvenih poraza na domaćem terenu te sada drži četvrto mjesto na tabeli sa 52 boda. Aston Villa je 10. sa 44 boda.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Leeds United je kao gost šokirao vodeći Manchester City svladavši ga sa 2-1 (1-0). Iako je City napadao od samoga starta, Leeds je iz svog prvog udarca prema golu u 42. minuti poveo.

Bamford je odlično ostavio loptu za udarac Dallasa koji je sa 20-ak metara pogodio sam donji desni ugao nemoćnog Edersona, a lopta se od staive odbila u mrežu. No, i prije odlaska na odmor gosti su ostali s igračem manje jer je kapiten Leedsa Cooper isključen zbog brutalnog starta na Gabriela Jesusa.

U nastavku se igralo isključivo na polovici koja pripada Leedsu, no City je uspio poravnati tek u 76. minuti kada je Ferran Torres pogodio sa 15-ak metara nakon dodavanja Bernarda Silve. Uslijedio je snažan pritisak Cityja koji je tražio pobjednički pogodak, ali dogodilo se upravo suprotnu, u prvoj minuti sudijske nadoknade Dallas je pobjegao domaćim defanzivcima izbio sam pred Edersona i poslao loptu u mrežu za neočekivanu pobjedu Leedsa.

S ta tri boda Leeds je skočio na deveto mjesto tabele sa 45 bodova, dok je City i dalje uvjerljivo vodeći sa 74 boda, 14 više uz dvije utakmice više od drugog Manchester Uniteda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...