NAKON KRATKE BOLESTI: Preminuo bosanski franjevac fra Luka Martinović

U samostanu na Raščici, nakon kratke bolesti u 82. godini života, 58. godini redovništva i 54. godini svećeništva, preminuo je fra Luka Martinović, svećenik franjevac Bosne Srebrene.

  • Hronika

  • 11. Apr. 2021  11. Apr. 2021

  • 0

Fra Luka je rođen 22. rujna 1939. u Donjoj Mahali, od oca Ive i majke Mande Župarić. Osnovnu školu završio je u Donjoj Mahali, srednju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, a Filozofsko-teološki studij u Sarajevu.

Svečane zavjete položio 2. januara. a za svećenika je zaređen 9. maja1967. Službovao je kao župni vikar u župama: Rama-Šćit, Ljubunčić, Tolisa, Dubrave te kao župnik u Podhumu, Tolisi i Tišini. U samostan na Raščici vraća se u zasluženu mirovinu 1997. i ostaje do smrti, prenosi Večernji list.

Misa zadušnica za fra Luku služit će se u samostanskoj crkvi Uznesenja Marijina u Tolisi u ponedjeljak, 12. aprila 2021. u 13 sati, nakon koje će biti ukop na samostanskom groblju u Kostrču.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...