NEĆE DODIK VIŠE DA ŽIVI NA SELU: U centru Banje Luke gradi vilu od 2.000 kvadratnih metara, pogledajte kako teku radovi...

MVP Reket Milorad Dodik na kraju političke i košarkaške karijere gradi kuću od preko 2.000 m2 u Banjaluci. Vila već ubrzano niče kod Parka "Mladen Stojanović".

  • Politika

  • 11. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 4

1. Milorad Dodik je od 1998. godine, kada je prvi put postao premijer, jedan od vodećih političara u BiH, a, od tada do danas, osamnaest godina (petnaest posljednjih u kontinuitetu zla) apsolutni gospodar Republike Srpske.

2. Za sve to vrijeme, Dodik nikada nije živio u Banjaluci, već na imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, na kojem ima izgrađene tri vile. 

3. U pomenutih osamnaest, (odnosno petnaest u kontinuitetu zla koje sprovodi), Dodik je sagradio i kupio mnoge vile, penthause i stanove za sebe u raznim dijelovima svijeta, od Portoroža/Pirana, Kipra, preko Sankt Peterburga, pa sve do Moskve; Tu su, naravno, Beograd i Novi Sad kao nezaobilazne destinacije, ali nikada nije imao “kućni prag” u Banjaluci. Sve je to kupljeno, sagrađeno, parama otetim od naroda.

alt

4. Sada je odlučio da to gradi u Banjaluci, pa je otpočeo zidanje ogromne vile kod parka Mladen Stojanović (na kraju slijepih uličica Bože Varićaka i Janka Veselinovića).

alt

5. Vila će, prema mojim izvorima bliskim Dodiku, imati tri sprata; odnosno, podrum, prizemlje i tri sprata.

U podrumu će biti izgrađeno košarkaško igralište, da bi Dodik mogao da koji put ubaci loptu u koš; Ništa prejako, da ga ne bi presjeklo preko leđa.

alt

6. Dimenzije košarkaškog terena su 28x15 metara; To je igralište koje mora biti udaljeno dva metra (sa svake strane) od bilo koje barijere, među kojima su i klupe za rezervne igrače.

alt

7. Kako Dodik ima mnogo rezervnih “igrača” listom kriminalaca, očekivano je da dimenzije njegovog ličnog, kućnog, košarkaškog igrališta budu 30x17 m.

alt

Praktično to znači da će podrum biti ukupno 510 m2. Toliko će, u najmanjem, biti i prizemlje i sva tri sprata, pa se dođem do računice kako Dodik gradi kuću od, najmanje, 2.040 m2 upotrebljive površine.

alt

Nije loše za nekog sa platom od svega 5.000 KM. 

8. Naravno, kuća se ne gradi na Dodikovo ime, ali se zida, i to dosta brzo, za njega.

alt

Dodik je zaista optimista kada je počeo ovaj najnoviji građevinski poduhvat otetim narodnim novcem, jer je već sada jasno da on u političku penziju odlazi najkasnije u oktobru iduće godine; Jasno je i da političku “penziju” neće provoditi u regionu, već na teritoriji Rusije.

9. U nastavku objavljujem fotografije dvije Dodikove vile u Bakincima, gdje ih ima tri, ali nemam sliku treće.

alt

Vila No 1 u Bakincima (ljetnje izdanje)

alt

Vila No 1 u Bakincima (zimsko izdanje)

alt

Vila No 2 u Bakincima

10. Sada slijedi poznata fotografija njegove vile u Beogradu.

alt

11. Za kraj ove graditeljske priče, koja je sastavni dio Hubrisovog sindroma od kojeg Dodik pati već decenijama, fotografija njegove, moram to priznati, izvrzno izgrađene vile na Slovenačkom primorju.

alt

Ova se nalazi između Pirana i Portoroža.   

Piše: Slobodan Vasković

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...