EKSHUMACIJA U SARAJEVU: Još se ne zna kome pripadaju posmrtni ostaci

U četvrtak je na istom mjestu izvršena ekshumacija posmrtnih ostataka za koje se sumnja da pripadaju najmanje dvjema žrtvama proteklog rata.

  • Hronika

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

U sarajevskoj ulici Avde Palića, naselje Zabrđe, u toku je ekshumacija posmrtnih ostataka koji su u petak pronađeni na ovom lokalitetu nakon što su nastavljeni radovi na proširenju lokalne ceste.

U četvrtak je na istom mjestu izvršena ekshumacija posmrtnih ostataka za koje se sumnja da pripadaju najmanje dvjema žrtvama proteklog rata.

Nakon ekshumacije, dinamika izvođenja radova je izmijenjena, ali nakon novog pronalaska više posmrtnih ostataka, oni su nanovo obustavljeni, a lokacija je osigurana do ekshumacije. Posmrtni ostaci bit će prebačeni u prostorije JKP „Sveti Marko“ radi sudskomedicinske obrade te izuzimanja koštanih uzoraka i utvrđivanja identiteta žrtava putem DNK analize, javlja Fena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...