JOŠ SI NAM SAMO TI FALIO: I bivši predsjednik VSTV-a nešto je naškrabao o raspadu SFRJ

O raspadu SFRJ Tegeltija se oglasio još sinoć.

  • Mini market

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

Povodom informacije da je premijer Slovenije Janez Janša uputio "non-paper" predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu u kojem kaže kako će prioritet biti "završetak raspada SFRJ", oglasio se i Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milan Tegltija, poznat i kao bivši predsjednik VSTV-a.

"Janša je samo ozvaničio ono što godinama svi znaju da je nezaustavljiv i logičan proces. Predao je 'non-paper' predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu, gdje najavljuje da će jedan od prioriteta biti 'završetak raspada Jugoslavije'", napisao je Tegeltija na Twitteru.

Međutim, zanimljivo je da je Tegeltija još sinoć oko ponoći, slučajno ili ne, postavio poruku na ovoj društvenoj mreži, koja je, također, govorila o raspadu SFRJ. Iako možda zvuči kao teorija zavjere, ne treba zaboraviti da je Tegeltija savjetnik jednog od članova Predsjedništva BiH.

"Trideset godina živimo proces raspada SFRJ, koji još traje. Jedini prosperitetan završetak tog procesa, za sve, je državno zaokruživanje teritorija (na kojima većinski žive narodi bivše SFRJ) u jedinstvene nacionalne države svakog od naroda. To je dugoročna stabilnost i prosperitet regiona", napisao je sinoć Tegeltija.

(Oslobođenje) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...