PRESUDA BANJALUČKOG OKRUŽNOG SUDA: Zbog pokušaja ubistva policajca, Tešnjak osuđen na...

...dvanaest godina robije.

  • Hronika

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

Vijeće banjalučkog Okružnog suda, kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić, izreklo je danas presudu Mustafi Hasanbašiću Mući (42) iz Tešnja prema kojoj je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina zbog više krivičnih djela i pokušaja ubistva policajaca na koje je pucao u mjestu Glavice kod Doboja.

Hasanbašić je, osim za pokušaj ubistva, osuđen i za prinudu, nedozvoljenu proizvodnju oružja ili eksplozivnih materija i neovlašten promet drogom. Sud mu je, kako se navodi u presudi, izrekao i mjeru obaveznog liječenja od zavisnosti.

Ovaj 42-godišnjak najprije je bio osuđen na 14 godina da bi nakon ukidanja presude u ponovljenom postupku dobio godinu manje. Ta posljednja presuda ukinuta je po žalbi Tužilaštva te je suđenje ponovljeno.

Prema presudi, Hasanbašić je s Benjaminom Ćostovićem napao policijsku patrolu 9. marta 2018. u kojoj su bili Nermin Suljić i Almir Zaimović. Ćostović je priznao krivicu i osuđen je na 18 mjeseci zatvora. U presudi se navodi da su Hasanbašić i Ćostović napali policijsku patrolu u mjestu Glavica kod Doboja kada su ih policajci uočili da konzumiraju i prepakuju drogu, koja je bila Hasanbašićevo vlasništvo.

(Oslobođenje) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...