SEKS-SIMBOL OSAMDESETIH: Nekad je bila san svakog muškarca, a uoči 55. rođendana najavila je da se udaje za...

Seks-simbol osamdesetih u četvrtak slavi 55. rođendan, a iako više ne uživa slavu kakvu je imala na početku karijere, i dalje izaziva pažnju. Popularnost je stekla zahvaljujući "The Sunu", koji je objavljivao njene fotografije.

  • Sex i grad

  • 12. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Bez sumnje osamdesetih godina najpopularnija Britanka bila je princeza Diana, čije su fotografije svaki dan izlazile u medijima, a tih godina po broju objavljenih fotografija najveća konkurencija bila joj je Samanta Fox. 

Seks-simbol osamdesetih u četvrtak slavi 55. rođendan, a iako više ne uživa slavu kakvu je imala na početku karijere, i dalje izaziva pažnju. Popularnost je stekla zahvaljujući "The Sunu", koji je objavljivao njene fotografije. Zbog svojih savršenih proporcija 90-60-90, ubrzo je postala jedan od najzaposlenijih modela u Velikoj Britaniji i mamila je uzdahe muškaraca širom svijeta. 

Poslije se otisnula u muzičke vode i 1986. izdala album "Touch me", koji je uvršten među stotinu najgorih pop ploča svih vremena. Obožavaoci nisu marili za mišljenje struke i hrlili su na njezine koncerte pa je tako u Indiji nastupila pred 70 hiljada ljudi u tri grada. Samantha je ljubila i muškarce i žene, a u knjizi koju je objavila 2003. godine, priznala je da je zaljubljena u svoju menadžericu Myru Stratton. U vezi su bile sve do 2015. godine, kada je Myra preminula. Četiri godine nakon njene smrti upoznala je novu djevojku Lindu Olsen, za koju se nedavno i zaručila. 

alt

Pjevačica i bivši model u knjizi je otkrila i kako je njen otac John bio alkoholičar, ovisnik o kokainu te je bio i nasilan. Šokantan je dio u kojem opisuje kako ju je otac jednom napao. Mjesecima ga je nagovarala da joj stavi radio u automobil, a kad on to nije učinio, Fox je zamolila svog tjelohranitelja da to napravi. U tom trenutku u njenom ocu proradio je bijes i napao je Samanthu.

– Divljački me počeo udarati i cipelario dok sam rukama prekrivala glavu. Sestra Vanessa uspjela je u jednom trenutku maknuti oca od mene, a ja sam otpuzala u kuću. Tata je krenuo za mnom i počeo me gađati bocom. Ležala sam u krvi dok nije došla hitna – ispričala je Samantha.

Samantha je posljednjih godina još nastupala, a koliko se promijenila fizički, prosudite sami.

(Večernji.hr)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...