JOE BIDEN POSLAO SNAŽNU PORUKU: "Nastavit ću štititi sve muslimanske zajednice širom svijeta..."

Američki predsjednik Joe Biden uputio je čestitku muslimanima povodom nastupanja ramazana.

  • Svijet

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 1

Kazao je kako su muslimani dali veliki doprinos Americi te poručio kako će nastaviti štititi prava svih muslimanskih zajednica u svijetu.

Biden je uputio pisanu poruku povodom ramazana, odabranog muslimanskog mjeseca.

“Moja supruga Jill i ja upućujemo iskrene čestitke i želje muslimanskim zajednicama u SAD-u i širom svijeta. Sretan ramazan”, piše u poruci Bidena.

Ističući da je ova godina veoma teška zbog pandemije i da ljudi nisu u stanju okupiti se na zajedničkim iftarima kako bi obilježili ovaj mjesec, Biden je poručio kako muslimani s novim nadama ulaze u ramazan.

Naglašavajući da su muslimani u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) dali veliki doprinos i obogatili zemlju od njenog osnivanja do današnjih dana, Biden je rekao da su “muslimani vodili našu borbu protiv Covida-19, igrajući vodeću ulogu u razvoju vakcine i kao zdravstveni radnici na prvoj linije borbe”.

Podsjetio je, također, kako su muslimani danas i dalje meta zlostavljanja, fanatizma i zločina iz mržnje.

“Ovakve predrasude i napadi su pogrešni. Oni nisu prihvatljivi i trebaju prestati. Niko u Americi ne bi smio živjeti svoju vjeru u strahu”, naveo je Biden.

Istaknuo je i kako je ponosan što je prvog dana svog mandata okončao zabranu putovanja za neke muslimanske zemlje.

“Nastavit ću štititi ljudska prava, uključujući Ujgure u Kini, arakanske muslimane u Mijanmaru, kao i sve muslimanske zajednice širom svijeta”, naveo je.

Biden je u poruci naveo da su pred muslimanima dani ispunjeni nadom te je citirao odlomak iz Kur'ana, u kojem se kaže: “Allah je izvor svjetlosti nebesa i Zemlje!”

Na kraju je poručio kako će zbog okolnosti pandemije ovogodišnja bajramska svečanost u Bijeloj kući biti upriličena u virtuelnom okruženju, ali je dodao kako, zajedno sa suprugom Jill, s nestrpljenjem očekuje sljedeću godinu, kada će tradicionalna bajramska proslava biti organizovana uz okupljanje gostiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...