STANIVUKOVIĆ O NOVOJ GRADONAČELNICI SARAJEVA: "Izjava da neće skinuti tablu s Vijećnice je greška"

"Vjerujem da će ta mlada osoba, koja po biografiji treba da bude široko otvorena prema svima, imati priliku", kazao je Draško Stanivuković.

  • Društvo

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 18

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković smatra greškom izjavu nove gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, koja je ostala pri stavu da neće skinuti tablu s Vijećnice na kojoj stoji sintagma “srpski zločinci”.

- Ona je nova u tom poslu, a kada vam mediji postave to pitanje, nekada ne odgovorite možda onako kako ne mislite. Ja, kao neko ko želi da bude tolerantan i vodi miroljubivu politiku, to želim da smatram jednom vrstom nepažnje. Mogućnosti da se te stvari poprave, da se u nekom trenutku razmisli. Upoznat sam s tim natpisima, to treba promijeniti zarad dobrobiti svih nas. To nikome neće naštetiti, samo će koristiti svima. Vjerujem da će ta mlada osoba, koja po biografiji treba da bude široko otvorena prema svima, imati priliku. A i vrijednosti stranke koju dijeli bi trebale ići u tom pravcu…. Da ima mogućnost da popravi tu grešku, treba dati šansu. Nisam da osuđujem na prvu - istaknuo je Stanivuković. 

Dodaje kako je Banja Luka otvorena da da mogućnost da se dva mlada gradonačelnika sastanu.

- Ona je '91. godište, ja sam '93. Ako treba da se sastanemo, razgovaramo, to treba biti prirodno, pa na kraju da porazgovaramo i o toj temu. Da vidimo da li je moguće doći do njenih drugačijih stavova po tom pitanju - kazao je za N1

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...