KO LAŽE, TAJ I UBIJA: Zbog "pokušaja ubistva" Draška Stanivukovića, ministru Lukaču zabraniti ulazak u Narodnu skupštinu RS-a! (FOTO, VIDEO)

Možda je skupštinskoj većini prihvatljivo da ministar na sjednice počne donositi krampe ili puške ukoliko ga neko ponovo "ugrozi", ali opozicioni poslanici bi u minimumu trebali napustiti skupštinsku salu dok god je Lukač u sadašnjoj poziciji.

  • Mini market

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 1

Baš kako je SNSD svojevremeno napuštao sjednice državnog parlamenta zbog Šefika Džaferovića, s razlikom što opozicioni narodni deputati Republike Srpske raspolažu neoborivim dokazima sopstvene ugroženosti. Jesu li zaboravili kako im je policija silom branila rad na sjednici oko smjene revizora Duška Šnjegote i brojne slične incidente?! Primjera radi kada je narodnog poslanika Adama Šukala pozivao na tuču - opet tokom zvanične sjednice.

Elem, nadam se da ću u opoziciji naći sagovornike oko ubjedljivo najteže zloupotrebe službenog položaja ministra Lukača počinjene u radu Narodne skupštine RS. Teškim lažima ubijedio je skupštinsku većinu oko samo njemu znanih "pokušaja ubistva i duševnih oboljenja" članova anketnog odbora ispred "Pravde za Davida", sve do produkovanja odbijanja izvještaja odbora i pored činjenice da je tužilaštvo lažno prijavljeno "zadesno utopljenje", okvalifikovalo kao krivično djelo ubistva. Kako smo to Davor Dragičević i ja okvalifikovali u svojoj prijavi još 17. maja 2018. godine, piše na svom blogu Borislav Radovanović.

Prvi put objavio je Radovanović famoznu optužnicu protiv sebe, kako tvdi, teško zloupotrijebljenu za manipulacije parlamentom, a iz kakve se egzaktno vidi krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti".

Dakle, u pitanju je isto krivično djelo za kakvo je sad formalno optužen vajni ministar, s razlikom što je Lukač udario poslanika Stanivukovića i zbog čega je dodatno optužen za "tjelesnu povredu". Nikad u ovom krivičnom predmetu nije bilo govora o "pokušaju ubistva" ili bilo kakvom obliku mog fizičkog nasilja prema načelniku Daliboru Ivaniću.

- Istina je potpuno drugačija od skandaloznog ministrovog "informisanja" parlamenta. Mene je protivpravno napao policajac Danko Karanović kada sam tražio objašnjenja zbog čega je policija maltretirala moju porodicu (djecu uzrasta 7 i 11 godina). Po njegovom svjedočenju, nisam se opirao dok me je policajac gurao s vrata kancelarije, niti sam Ivaniću prišao bliže od šest metara. Nenaoružan, okružen sa desetak policajaca i usred zgrade policije, navodno sam zaprijetio naoružanom načelniku Ivaniću. I "jadniče" se malo prepalo, ali je nepobitno da sam jedino ja trpio fizičku silu i već time bio fizički ugrožen. Niko drugi! - piše Radovanović.

Elem, Lukač je ovaj incident predstavio kao "pokušaj ubistva" policijskog načelnika, koga su "jedva spasili", pa sve do izmišljanja nepostojećeg pištolja i duševnog oboljenja. Sa dvije fotografije egzaktno se vidi da je riječ o optužnici za "ugrožavanje sigurnosti" verbalnom prijetnjom, odnosno o istom krivičnom djelu za koje je sad optužen ministar Lukač. Uz apostrofiranje razlike u tome što je vajni ministar, pored upućenih prijetnji, fizički nasrnuo na narodnog poslanika i tjelesno ga ozlijedio. Po nalazima više specijalista i vještaka, Stanivuković je pretrpio povrede!

U nastavku pogledajte mučne scene s anketnog odbora i kako ministar Lukač maše dokumentom na kom stoji "ugrožavanje sigurnosti", a uporno laže da je Radovanović optužen za "pokušaj ubistva". Šta je, sa druge strane, ministar nalagao na saslušanju pred anketnim odborom, pogledajte na audio-video snimku.

Pored sramnog ponašanja pred anketnim odborom, prezentovanim gornjim snimkom, ministar je u još nekih četiri navrata na sjednicama skupštine lagao o postojanju optužnice za "pokušaj ubistva", a s fotografije ispod teksta vidi se za šta je Radovanović doista bio optužen. I parlament je očigledno povjerovao Lukačevim lažima, šta se manifestovalo kasnijim odbijanjem izvještaja anketnog odbora.

- Iz te vizure valjda imam pravo zatražiti da se na Lukača primijene "aršini" kakve je sam nametao. Ima da se optužnica protiv njega tumači kao "pokušaj ubistva" narodnog poslanika, a posebice zbog činjenice da je pored verbalnih prijetnji i udario/ozljedio Stanivukovića – piše Radovanović.

Koliko je Stanivuković svojim ponašanjem "ugrozio" Lukača, kako je ovaj sramno obrazlagao svoje postupke, nedvosmisleno možemo zaključiti iz snimljenih materijala. Sve do toga da Draško nije pao na trik s bacanjem papirića nego je ruke držao niz tijelo i u tom stavu otrpio udarac - izliv ministrovog nekontrolisanog nasilja. Narodni poslanik mu je prišao na njegov poziv, nešto slično kao u ranijem incidentu kada je Adama Šukala pozivao na tuču. Možemo naći još mnoštvo incidenata na zvaničnim sjednicama parlamenta u kojima ministar otvoreno prijeti poslanicima ili iznosi laži i teške uvrede, gdje je krajnje vrijeme da se njegovo siledžijstvo raspravi i adekvatno sankcioniše.

- Sa te pozicije ima smisla traženje da se prema Lukaču primjenjuju identična tumačenja kakva je sam izmišljao i nametao. U minimumu da potvrđivanje ove optužnice tretiramo kao "pokušaj ubistva" narodnog poslanika! Odnosno da spram neoborivih dokaza i činjenica Narodna skupština raspravi učestale nekontrolisane izlive nasilja ministra policije, kakve redovito prate njegova iracionalna tumačenja sopstvene ugroženosti i samoodbrane. Ili ćemo čekati dok ubije narodnog poslanika ili nekog ko drugačije misli od njegove očigledno poremećene svijesti? - zaključuje Radovanović.

Ispod su fotografiju optužnice iz kojih se egzaktno vidi da je Dragan Lukač suočen s optužnicom za krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti" u stjecaju s krivičnim djelom "tjelesna povreda".

blog borislav radovanovic
Optužnica protiv Radovanovića za "ugrožavanje sigurnosti" Ivanića
blog borislav radovanovic
Optužnica protiv Lukača "tjelesna povreda" (Spasojević)
blog borislav radovanovic
Optužnica protiv Lukača - "ugrožavanje sigurosti" i "tjelesna povreda" (Stanivuković)
 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...