"NEMOJTE SE IZNENADITI AKO SE SVE NAJEDNOM PREOKRENE…": Meteorolog Nedim Sladić najavljuje šta nas sve očekuje u aprilu

Novom aprilskom snijegu i niskim temperaturama za ovo doba godine rijetki se raduju.

  • Vijesti

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 0

"Ako istaknemo podatak da smo prošle godine u ovo doba vodili bitku sa požarima diljem Bosne i Hercegovine, visokim temperaturama i sušom, šta nam, naspram ovog gore navedenog, toliko smeta malo svježijeg vremena? Istina, temperature su ispod uobičajenih, ali jedno je sigurno - manje je štete. Jasno je da je dugo vremena promjenjivo i nestabilno i da nam sunca itekako treba, no prije ili kasnije priroda sve to izbalansira. Zato nemojte se iznenaditi ukoliko se sve najednom preokrene pa nas na ljeto poklope višednevne vrućine i izraženi afrički utjecaji.

A dok ljepše vrijeme ne dođe, i dalje naoružajte se kišobranom.

U toku predstojeće noći i dalje se prognoziraju padavine u većem dijelu zemlje. U nižim područjima prognozira se većinom kiša i susnježica, a u područjima iznad 600 metara nadmorske visine snijeg. Za razliku od prošlog utorka, kada je veći dio Bosne i Hercegovine osvanuo pod debljim snježnim pokrivačem, ovog puta to neće biti slučaj. Zbog kruženja vlažnog zraka, padavine će se nastaviti i tokom sutrašnjeg dana, no glavninom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, dok u ostatku zemlje one su slabe, povremene i mjestimične. U niskoj Hercegovini se prije podne prognozira prestanak padavina, a tokom dana umjerena bura rastjeruje oblake pa se očekuju intervali djelomične vedrine", poručio je meteorolog Nedim Sladić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...