TAKO TO RADI GOSPODIN ZLATAN: U Srbiji se klanjaju Ibrahimoviću, evo kako je spasio Crvenu zvezdu od još drastičnije kazne…

Skoro dva mjeseca su na "Marakani" čekali presudu evropske kuće fudbala, strepili, bojali se i na kraju – odahnuli.

  • Sport

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 2

Mada je odluka UEFA-e da suspenduje navijače na prvoj narednoj utakmici Crvene zvezde u međunarodnim kupovima daleko od benigne, posebno što bi prvak Srbije mogao u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona da naleti na Ferencavroš, utisak je da je klub sa "Marakane" odlično prošao s obzirom na to da UEFA ima nultu toleranciju kada je u pitanju rasističko i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, koje je uočeno 17. februara na "Marakani" kada je jedan navijač Crvene zvezde tokom duela sa Milanom izvrijeđao Zlatana Ibrahimovića.

Crvenu zvezdu je ovog puta od znatno teže kazne spasao upravo jedan od najboljih napadača svijeta Zlatan Ibrahimović, saznaje "Mozzart sport". Vjerovatno zbog prijateljstva s Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem, Ibra nije želio da dolijeva ulje na vatru.

Iako je mogao da podnese privatnu tužbu, Zlatan Ibrahimović je odmah poslije beogradskog meča rekao prijateljima iz Crvene zvezde da to neće uraditi. I ne samo to. Pomogao je bivšem saigraču iz Intera Dejanu Stankoviću na još jedan način. Rekao je da Crvena zvezda može da računa na njega, čak i da je spreman da svjedoči u njenu korist prilikom postupka zbog neprimjerenog ponašanja jednog od gledalaca.

Na kraju je Zlatan Ibrahimović iznenadio sve, sastavio je izjavu o tome kako se u Beogradu osjećao sjajno tokom dvodnevnog boravka, kako su mu svi iz Crvene zvezde ukazali ogromno poštovanje i čast. I da se uopšte nije uvrijedio zbog povika jednog navijača s tribina stadiona Crvene zvezde. Čak je i pohvalio organizaciju meča riječima da su ljudi iz Zvezde učinili sve kako bi se osjećao sigurno. Pismo takve sadržine, sa potpisom jednog od najboljih napadača svijeta, otišlo je na adresu Disciplinske komisije UEFA-e. I sigurno je utjecalo da Crvena zvezda ne dobije jaču kaznu.

Poslije svega što je uradio, Zlatan Ibrahimović zaslužio je još veće poštovanje u Srbiji, pišu tamošnji mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...