DOK LEGITIMNO MUDRO ŠUTI O "NON-PAPERU": Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na mini turneji postrojio odane stranačke ljude...

Nakon Uskoplja i Novog Travnika, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posjetio je Fojnicu.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 3

Posjetu srednjoj Bosni, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović, nakon Uskoplja i Novog Travnika, nastavio je u Fojnici.

Čović je u Fojnici održao sastanak s dužnosnicima HDZ-a BiH ove općine, na čelu s Brankom Stanićem, predsjednikom OO HDZ-a BiH Fojnica, i Vanjom Oroz-Jukić, predsjedavajućom Općinskog vijeća.

Stanić, koji je i direktor Zavoda za mentalno invalidne osobe Bakovići, upoznao je Čovića s radom ove ustanove, koja svojim korisnicima kroz različite projekte nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete boravka i zaštite. U tom su kontekstu, naglasio je Stanić, realizirani brojni projekti, a jedan od posljednih je odjel za nepokretne i slabo pokretne osobe koji je otvoren nedavno. Zavod broji 321 korisnika, o kojima se brine oko 150 zaposlenih, a najvećim dijelom su to mladi i stručni kadrovi.

Vanja Oroz-Jukić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Fojnice, upoznala je predsjednika HDZ-a BiH s radom općinskog zakonodavnog tijela u kojem HDZ BiH, od pet hrvatskih vijećnika, ima ukupno četiri. Vanja Oroz-Jukić naglasila je ovom prilikom važnost brige za okoliš i uvažavanje zahtjeva mještana i ekoloških udruženja koja djeluju u Fojnici. Govorila je i nastojanjima dužnosnika HDZ-a BiH da se iz budžeta Općine osigura više sredstava za projekte u većinski hrvatskim naseljima te da se čelne pozicije u javnim ustanovama i poduzećima u općini Fojnica popune i Hrvatima.

Nakon što su ga upoznali sa stanjem u Fojnici i projektima koje planiraju realizirati, Čović je naglasio kako podrška viših nivoa vlasti, kao ni dosad, neće izostati. Ohrabrio je dužnosnike HDZ-a BiH u Fojnici da nastave s radom na projektima koji su važni za Hrvate, kao i sve stanovnike ove srednjobosanske općine, koja, naglašeno je i ovom prilikom, ima brojne razvojne perspektive, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...