DŽEKO SPASIO FONSECU OD SIGURNOG OTKAZA PA STAO PRED NOVINARE: Kapiten "Zmajeva" prvi put javno progovorio o odlasku iz Rome

Džeko je svoja posljednja tri gola za Romu zabio u Europa ligi, dva puta Bragi i jednom Ajaxu.

  • Sport

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 0

Edin Džeko odveo je svojim golom Romu u polufinale Europa lige. Pogodio je za 1:1 protiv Ajaxa i tako "Vučici" omogućio da se protiv Manchester Uniteda bori za finalni duel.

U razgovoru za "Sky Sport" poslije utakmice popularni Dijamant govorio je o mnogim temama. Prvi put je javno progovorio i o oduzimanju kapitenske trake.

"Imam 35 godina. Možda trčim manje, ali lopta je bila tamo gdje sam bio. Bio sam sretan, ali i zadovoljan. Tu akciju kod mog gola smo trebali napraviti više puta", riječi su kojima je opisao svoj gol "Kopljanicima".

Naredni izazov u Evropi bit će dvomeč protiv Manchester Uniteda. Susreti su na programu 29. aprila i 6. maja. Prvi meč će se igrati na Old Traffordu.

"Ako smo došli do polufinala, reći ću da možemo igrati protiv njih. Nismo imali lagan put, jer smo izbacili Bragu, Ajax, Shakhtar i sada nas čeka jak tim. Mi smo Roma, došli smo do polufinala i trebamo dati sve da duđemo u finale."

Džeko je svoja posljednja tri gola za Romu zabio u Europa ligi, dva puta Bragi i jednom Ajaxu.

"Ove sezone je bilo uspona i padova, nisam se osjećao najbolje u mnogim stvarima. Ne volim gledati nazad, to što se desilo, desilo se, sada idemo u polufinale. Trebamo se zabaviti, ne igra se svake sedmice na Old Traffordu.

Komentarisao je oduzimanje kapitenske trake. Italijanske kolege pitale su ga hoće li ostati u Romi.

"Za mene je čast nositi kapitensku traku Rome, ali ja igram za Romu, ne za traku. Samo se to računa. Ostajem li? Teško je o tome misliti sada. Mislimo na prvenstvo i Europa ligu pa ćemo vidjeti."

Govorio je i o psihološkom aspektu te kroz šta je sve prošao u proteklom periodu, posebno u januaru, kada se verbalno sukobio sa Paulom Fonsecom.

"Nije bilo lako krenuti od početka, neke stvari je bilo teško prihvatiti. Kako sam uvijek bio jak u glavi, mislim da nikad ne bih došao tu gdje jesam da nisam imao glavu. Važna je Roma, a ne traka i Džeko, ništa drugo."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...