CRNA GORA NA NOGAMA: Premijer Krivokapić u škripcu, ako ovo učini, PADA VLADA!

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović ocijenio je da bi najveća tragedija bila ukoliko bi se, kako je naveo, bivši režim vratio.

  • Regija

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 2

Ukoliko premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić povuče predlog o smjeni ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, to bi značilo pad Vlade, ocijenio je Filip Adžić iz Građanskog pokreta URA u emisiji "Argumenti" na Televiziji Crne Gore (TVCG).

On je, kako prenosi portal RTCG, kazao da bi u ovom momentu to bilo čisto "samoubistvo" za trenutnu parlamentarnu većinu.

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović ocijenio je da bi najveća tragedija bila ukoliko bi se, kako je naveo, bivši režim vratio.

- Ukoliko Vlada nije reformska, to je druga pogibija Crne Gore. Vlada i vlast mora biti efikasna i reformska - kazao je Radulović.

Ova vlada, prema njegovim riječima, pokazuje da nema dovoljno reformskih kapaciteta, pokazuju određene slabosti, da li će biti Krivokapić ili Branko Radulović premijer, to ga uopšte ne interesuje.

- Rekao sam Krivokapiću da je njegova stvar hoće li biti reformista ili ne - navodi Radulović.

Istaknuo je da se gube životi i resursi te da Krivokapić treba da se "pribere i sabere" i liderski pozove kolege kako bi se napravila rekonstrukcija Vlade.

- Sve zavisi od Krivokapića, pojedinih članova Vlade i lidera, da li ćemo se mi sabrati za Crnu Goru - naveo je Radulović.

Filip Adžić (URA) kazao je da je već sad vidljivo da je u značajnom broju institucija došlo do smjena te da su one već funkcionalnije.

Na pitanje o smjeni aktuelnog ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, Adžić je kazao da je Vladimir Leposavić izbor Krivokapića te da je premijer u određenom trenutku zatražio njegovu smjenu.

- Ni Krivokapić ni Leposavić nijesu vrijedni povratka DPS-a. Ukoliko Krivokapić povuče predlog, to bi značilo pad Vlade. U ovom momentu, raditi takvu stvar bilo bi čisto samoubistvo za trenutnu parlamentarnu većinu. Ko sebe stavi iznad volje građana, taj treba i da odgovara - rekao je Adžić u "Argumentima".

Jovanka Laličić, poslanica DPS-a, kazala je da ta partija od početka tvrdi da je SPC odigrao ključnu ulogu kada su u pitanju izbori.

- I sada, vjerovatno, vuče konce, koliko će Joanikije uspjeti u pomirenju između Leposavića i Krivokapića, ostaje da vidimo. Svaka druga odluka sem razrješenja Leposavića bila bi urušavanje autoriteta Krivokapića i dovela bi do njegove ostavke - kazala je Laličić.

Dodala je i da ima monogo posljedica nefunkconalnosti aktuelne Vlade te da bi spas bio da ona bude tu što kraće.

Na pitanje o glasanju za smjenu Leposavića, Laličić je rekla da će DPS glasati za razrješenje.

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović smatra da je Vlada za četiri mjeseca potpuno izgubila svoj kredibilitet.

- Njeni rezultati su gotovo pa katastrofalni. Obećana nam je Vlada koja će čuvati građanski i sekularni karakter države, obećana nam je ekspertska vlada, u kojoj će biti mjesta za manjinske narode... Danas, možemo da kažemo da smo dobili Vladu koja, umjesto da čuva, dominantno ugrožava građanski i sekularni karakter. Formirana je u manastiru, što dovoljno govori o njenom karakteru. Od eksperata nijesmo dobili ništa i možemo je prije nazvati eksperimentalnom... - naveo je Šehović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...