ANKETA "NEW YORK TIMESA" O KANDIDATIMA ZA OSCARA: "Quo vadis, Aida?" uvjerljivo vodi

U kategoriji najboljeg filma izvan engleskog govornog područja u anketi je dosad učestvovalo oko 12.900 osoba, među kojima je čak 93 posto njih svoj glas dalo filmu "Quo vadis, Aida?".

  • Kultura

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 2

Film "Quo vadis, Aida?", bh. rediteljice Jasmile Žbanić, koji govori o genocidu u Srebrenici, uvjerljivo vodi u anketi prestižnog američkog lista "New York Times", u kojoj čitaoci glasaju za nominacije za Oscara,  javlja Anadolu Agency (AA).

Na web-stranici "New York Timesa" pokrenuta je anketa u kojoj čitaoci iz svih dijelova svijeta mogu glasati za svoje favorite među filmovima nominiranim za Oscara u svim kategorijama.

U kategoriji najboljeg filma izvan engleskog govornog područja u anketi je dosad učestvovalo oko 12.900 osoba, među kojima je čak 93 posto njih svoj glas dalo filmu "Quo vadis, Aida?".

Preostalih pet posto glasova podijelila su četiri filma u ovoj kategoriji, a to su “Another Round” (Danska), “Better Days” (Hong Kong), “Collective” (Rumunija) “The Man Who Sold His Skin” (Tunis).

Dodjela Oscara održat će se 25. aprila u Los Angelesu, a bit će emitovana na televiziji ABC, kao i u više od 225 zemalja i teritorija širom svijeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...