JEZIK BRŽI OD PAMETI: Kojović "Non paper" nazvao skretanjem pažnje, pa se nakon pet dana izgalamio na sebe!

Na žalost, i ovako teška tema iskorištena je da se u najnepovoljnijem trenutku za vlast skrene pažnja s njene nesposobnosti u suočavanju s posljedicama pandemije, poručili su to prije samo pet dana iz stranke Predraga Kojovića, nakon što su se u javnosti pojavile informacije o postojanju Non papera kojim se poziva na razbijanje BiH.

  • Mini market

  • 17. Apr. 2021  

  • 3

Drugim riječima, iz Naše stranke su ocjenili da se radi o glupostima koje građane ne bi trebale uopće zanimati. 

Pa ipak, za svaki slučaj pozvali su delegacijelu EU u Bosni i Hercegovini da se izjasne o tome da li su spremni spriječiti bilo kakav pokušaj disolucije Bosne i Hercegovine.

Ako i opasnosti ima, tu je delegacija EU u BiH i njen šef Sattler, koji se ne odvaja od Dragana Čovića, da spase Bosnu i Hercegovinu.

Pet dana poslije, uvidjevši da od Sattlera nema ni traga ni glasa, i da se tema ne može ignorirati, iz Naše stranke žestoko su se razgalamili, pa je danas u organizaciji Liberalne mreže jugoistočne Evrope (LIBSEEN), održana je online konferencija o diplomatskom skandalu izazvanom kontroverznim “non-paperom” koji se pripisuje premijeru Slovenije Janezu Janši.

Na konferenciji je govorio i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

On smatra da bi najveća opasnost mogla proisteći iz eventualnog potcjenjivanja ovog dokumenta.

Kojović tim poručuje da najveća opasnost proističe od njega samog i Naše stranke, jer su upravo oni potcjenjivali dokument, što je skoro nezabilježen slučaj javne političke samokritike.

"U jednom trenutku i Mein Kampf Adolfa Hitlera funkcionisao je kao "non paper". Dogovor Tuđmana i Miloševića o podjeli Bosne i Hercegovine u Karađorđevu je također bio "non paper". Radi se o opasnim fantazijama ludaka. Zato je neophodan internacionalni pritisak da svi lideri zemalja EU, pogotovo onih koje su članice Vijeća za provedbu mira u BiH, izađu i jasno kažu šta misle o ovom dokumentu. Vrijeme je da EU pokaže da li je ujedinjuju i neke vrijednosti ili samo geografija i ekonomija. Također je neophodno i da NATO izađe s jasnim stavom u vezi s promjenama granica na Balkanu“, rekao je Kojović.

Mudriji od Kojovića, pokazao se jedino njegov partner Konaković, koji se naoružao dosljednom šutnjom u vezi sa stvarima koje ne poznaje.

(SL.B.)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...