VUĆIĆ OTKRIO PRAVO LICE: Evo šta predsjednik Srbije misli o „non-paperu“, genocidu u Srebrenici, tužbi Bošnjaka i statusu Republike Srpske

Vučić navodi da ne može da se usaglasi sa ujedinjenjem Kosova i Albanije, ali dodaje da se nameće drugo pitanje.

  • Politika

  • 18. Apr. 2021  18. Apr. 2021

  • 9

Gost specijalnog izdanja emisije Fokus na Televiziji B92 bio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odmah na početku, kada je u pitanju "non-paper" koji prekraja granice na Balkanu, Vučić tvrdi da nije vidio dokument. S druge strane, Edi Rama navodi je vidio dokument, a predsednik Hrvatske Zoran Milanović smatra da povezanost Vučića sa „non-paperom“ prevazilazi maštu.

"Nisam video mapu, nisam video plan", kaže Vučić te tvrdi da nije neko ko će lažno nekoga da optuži, a da nešto nije vidio, misleći na Janeza Janšu koji se u medijima povezuje sa "non-paperom".

"Lagao bih kad bih bilo šta drugo rekao", dodaje.

“Ali, ja to nisam video i ne mogu ništa da kažem, ni da zamerim ni da pohvalim. Ne znam gde su to videli neki drugi, kako su videli, ali znam da još od komunističkog vremena, čim bi neko rekao bilo šta o srpstvu, što ne bi bilo nacionalnistički ili šovinistički, bio bi prokazan i o njemu bi se govorilo sve najgore”, rekao je Vučić.

Upitao je šta Srbi mogu da budu u Crnoj Gori, i dodao da i sada "kad izgovore jednu rečenicu ne mogu da budu ništa", misleći na crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića i negiranje genocida.

Navodi da postoji veliki pritisak da Srbija bude slabija, a da su svi drugi ujedinjeni protiv Srbije. Tada, ističe, nastaje problem.

"Šta je naš odgovor na to? Da li je problem što je Srbija pomogla Maticu srpsku u Crnoj Gori, što pomaže srpska udruženja književnika? Jedina Srbija koja odgovara mnogima je bedna Srbija, opustošena Srbija", kaže Vučić.

Vučić navodi da ne može da se usaglasi sa ujedinjenjem Kosova i Albanije, ali dodaje da se nameće drugo pitanje:

"Znate li ko je skočio najviše? Nisu nacionalisti, nego oni iz građanskog društva, ali ne zbog ujedinjenja Kosova i Albanije. Zabolelo ih je što je neko pomenuo Republiku Srpsku".

“Kad komadate Srbiju sa Zapada, onda je to u redu, onda to nije 'granice nepromenjive', a kada neko pominje nešto drugo onda ne može da ne biste dobili vi Srbi po nosu ponovo. Vi mislite da smo mi kreteni koje možete da lupate motkom u glavu”, pita se Vučić!?

“Ali kada kažete da ćete tužiti Srbiju za genocide, onda se osmehnete i pitate čemu sve to”.

Na pitanje da li će Srbija jačati vojsku, Vučić ogovara:

"Razlika između Vojske Srbije 1999. godine, a bila je snažnija nego 2005. naša vojska je najmanje 20 do 25 puta snažnija".

U nastavku pogledajte kako, poput crnogorskog ministra Leposavića, i predsjednik Srbije ne želi priznati da se dogodio genocid u Srebrenici.

Pogledjate integralni razgovor te šta je sve predsjednik Srbije rekao o Bošnjacima i Republici Srpskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...