ZASTRAŠUJUĆE IZJAVE SRBIJANSKOG MINISTRA VULINA: "Nacionalno pitanje rešiti ujedinjenjem Srba u jednoj državi!"

Vulin je dodao i da je njegovo mišljenje da „Srbi treba da imaju jedinstvenu državu“, a ne Vlade Srbije ili predsjednika Aleksandra Vučića.

  • Regija

  • 18. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 10

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je da mu nije jasno zašto su granice država na Balkanu nepromjenljive i zašto srpsko nacionalno pitanje ne bi konačno riješilo tako što bi došlo do ujedinjenja Srba u jednoj državi, prenose srbijanski mediji.

Komentarišući „non pejper“, nezvanični dokument upućen zvaničnicima Evropske unije, koji navodno predlaže raspad Bosne i Hercegovine i ujedinjenje Republike Srpske sa Srbijom, on kazao da ga ne bi iznenadilo da takav prokedlog zaista postoji, kao i da bi on tada oslikao „apsolutno licimerje“ zvaničnog Brisela.

„Oni nas na Balkanu doživljavaju kao igračke. Oni koji veruju da nam EU želi nešto dobro, grdno se vara… Na Balkanu se očigledno nacionalna pitanja rješavaju tako što se nacija ujedini u jedninstvenu političku struktura, u jednu državu“, rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Ministar je dodao i da je njegovo mišljenje da „Srbi treba da imaju jedinstvenu državu“, a ne Vlade Srbije ili predsjednika Aleksandra Vučića.

Komentarišući kritike plana o raspadu BiH i ujedinjenja RS i Srbije, Vulin je rekao da su u pitanju stavovi „slučajnih Srba“, koji se unaprijed određuju protiv ideja koje su dobre za Srbiju.

„Kad se srpsko tkivo cepa to je ispravno, a sada, kada postoji ideja da bi Srbi trebali da se ujedine to se mora sprečiti“, smatra Vulin.

On je rekao i da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i Dejtonski sporazum, ali da i tamošnji političari govore da je to nefunkcionalna država.

„Dobro je pitanje da li oni žele da žive zajedno, ili su to nametnuli moćni stranci… Ne pada mi na pamet da se mešam, ali mora da ostane u okviru mandata Dejtonskog sporazuma. Nju čine dva entiteta i tri naroda“, ocenio je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...