STEVANDIĆ OHLADIO ČOVIĆA: "U Upravi za indirektno oporezivanje, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora, a bili su po nekoliko godina kadrovi..."

Na pitanje da li bi trzavice u vezi s imenovanjima mogle da se odraze i na pregovore stranaka o zakonima koji treba da dođu na dnevni red, Nenad Stevandić ocijenio je da je BiH samo deklarativno na evropskom putu.

  • Mini market

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 1

Pojedini ministri u Vijeću ministara BiH zaustavili su raspisivanje konkursa za imenovanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, iako je Miri Džakuli istekao mandat.

Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić poručuje da je najtragičnije to što Srbi najčešće budu “zakinuti”.

- U Upravi za indirektno oporezivanje, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora, a bili su po nekoliko godina kadrovi iz reda Bošnjaka i Hrvata. I u mnogim drugim institucijama u statusu vršioca dužnosti su pojedinci unedogled, a Srbi su ti koji prvi treba da popuste. To je slika i prilika BiH. Jedina normalna politika je sve ili ništa, jer je jasno da je od parcijalnih pregovora o pozicijama Srpska na najvećem gubitku - smatra Stevandić.

O trzavicama u vezi s imenovanjima koje bi mogle da se odraze i na pregovore stranaka o zakonima koji treba da dođu na dnevni red, Nenad Stevandić ocijenio je da je BiH samo deklarativno na evropskom putu.

.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...