NIJE NI ČUDO ŠTO DONIRAJU VAKCINE: U Turskoj od sredine januara do danas vakcinisano...

Turska je 14. januara pokrenula kampanju masovne vakcinacije, počevši od zdravstvenih radnika i najviših državnih zvaničnika, kako bi potaknula ljude da se vakcinišu.

  • Svijet

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

U Turskoj je dosad dato više od 20 miliona doza vakcina protiv Covida-19, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva, objavljeni u ponedjeljak, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvu dozu vakcine primilo je više od 12,2 miliona ljudi, dok je drugu dobilo više od 7,79 miliona.

U Istanbulu, u kojem živi gotovo petina populacije Turske, dato je više od 3,17 miliona doza, uključujući više od 1,97 miliona prvih i 1,2 miliona drugih.

Nakon Istanbula, najviše vakcinisanih je u glavnom gradu Ankari, 1,59 miliona.

Turska je 14. januara pokrenula kampanju masovne vakcinacije, počevši od zdravstvenih radnika i najviših državnih zvaničnika, kako bi potaknula ljude da se vakcinišu.

Zbog povećanja broja zaraženih i umrlih od posljedica Covida-19, Turska se vratila policijskom satu tokom vikenda u zonama visokog rizika, kao i u ostalim restrikcijama, uz posebne mjere tokom ramazana, mjeseca posta muslimana.

Od kraja 2019. godine, pandemija je odnijela više od tri miliona života u 192 zemlje i regiona, pokazuju podaci Univerziteta ”Johns Hopkins“. Zaraza je potvrđena kod više od 141,4 miliona, dok se od zaraze dosad oporavilo više od 80,77 miliona doza.

Zemlje najviše pogođene pandemijom su Sjedinjene Američke Države (SAD), Indija i Brazil.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...