ŠOK I NEVJERICA: UEFA povlači najradikalniji mogući potez, je li već poznat prvak Europe!?

Svjetski mediji puni su raznih informacija nakon što je 12 klubova odlučilo da formira zasebno takmičenje i tako izazove tektonske poremećaje u fudbalskom svijetu.

  • Sport

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

UEFA će učiniti sve da zaštiti svoj integritet i žestoko kazni "odmetnike" te užurbano radi na narednim koracima nakon ozvaničenja Superlige.

Već su stigle prijetnje da će klubovi biti izbačeni iz nacionalnih prvenstva te da igrači 12 "odmetnika" više neće moći igrati za reprezentacije i da mogu zaboraviti na evropska i svjetska prvenstva.

Međutim, ozbiljno se priča i o najradikalnijem mogućem potezu, prema kojem bi svih 12 klubova bilo odmah izbačeno iz evropskih takmičenja za ovu sezonu. To znači da bi, praktično, već bio poznat prvak Evrope.

Polufinalisti Chelsea, Real Madrid i Manchester City su članovi Superlige, što bi PSG-u, koji je čvrsto stao protiv ovog prijedloga, praktično donijelo ovaj trofej u ruke.

Slično je i u Europa ligi, gdje bi Villareal i Roma zaplovili u finale nakon eventualnog izbacivanja drugih polufinalista Arsenala i Manchester Uniteda.

Također bi se naredilo da Barcelona, Milan, Real Madrid, Liverpool i Milan s dresove uklone "UEFA-ine bedževe časti" koje nose klubovi s najmanje četiri osvojene Lige prvaka.

Inače, danas će u švicarskom Montreuxu biti održan sastanak Izvršnog komiteta UEFA-e. Sastanku bi trebao prisustvovati i Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa i potpredsjednik novoformirane Superlige.

U međuvremenu, oglasili su se iz FIFA-e, koji su, također, jasno protiv novog privatnog takmičenja te se zalažu za ravnopravan model.

"FIFA želi pojasniti da čvrsto drži poziciju u korist solidarnosti u fudbalu i fer modelu preraspodjele. FIFA se uvijek zalaže za jedinstvo u fudbalu i poziva sve da se uključe u miran, konstruktivan i uravnotežen dijalog", poručili su iz Zuricha.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...