FUDBALSKI RAT U NAJAVI: UEFA odlučila - ko bude igrao Superligu, ne može u...

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, objavio je nakon sastanka IO-a u Montreuxu teške kazne za nogometaše koji budu nastupali u Superligi.

  • Sport

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

"Nogometaši povezani sa Superligom, neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u.

Nogometni svijet je ujedinjen, vlade su ujedinjene, svi smo protiv ovog besmislenog projekta. Igrači koji budu igrali u Superligi, neće moći igrati na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Neće moći predstavljati svoje reprezentacije", kazao je Čeferin.

"UEFA 90 posto zarađenog novca reinvestira u projekte. Superliga je u interesu desetak klubova, ne bih iz nazvao prljavom desetinom. Osnovni princip se ne može promijeniti. To je nešto što traje vječno. Za neke to ne postoji, jedino što postoji je novac u džepu.

Želio bih zahvaliti kompletnoj nogometnoj porodici i mnogim klubovima, osim ovih 12. Hvala i vladama. Ova ideja je pljuvanje u lice onima koji vole nogomet. Nećemo im dozvoliti da nam uzmu nogomet", poručio je Čeferin, prenose agnecije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...