DODIKU SE PAMET MIRNO RAZIŠLA: SNSD pokrenuo reklamnu kampanju s ciljem promoviranja... (VIDEO)

U svjetlu posljednjih aktuelnosti na političkom planu u regionu, potaknutih slovenskim "non-paperom" o "dovršetku raspada bivše Jugoslavije", SNSD Milorada Dodika krenuo je u reklamnu kampanju koja propagira mirni razlaz u Bosni i Hercegovini.

  • Mini market

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 21

Oni su, naime, nekoliko dvominutnih videouradaka, u kojima daju “argumente” zbog čega je mirni razlaz u BiH najbolji za sve, plasirali na YouTube i platili kako bi se prikazivali kao reklama korisnicima ove online platforme.

Ovakve reklame dolaze u momentu kada region govori o prekrajanju granica tako da budu formirane tri velike države (Hrvatska, Srbija i Albanija), a prilikom čega bi nestale tri države (Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Sjeverna Makedonija).

Takav scenarij stoji u "non-paperu" koji je slovenski premijer Janez Janša poslao u Bruxelles.

Na jednom od videosnimaka Milorad Dodik uvjerava da je, kako kaže, zbog “nefunkcionalnosti BiH, mirni razlaz najbolji lijek” te da je to moguća opcija.

Neke od poruka koje šalju propagandni snimci SNSD-a su: “Nezavisna Republika Srpska je danas postala rješenje o kojem se sve otvorenije govori širom svijeta”, “Prihvatanje ideje o našoj nezavisnosti na važnim mjestima širom svijeta je dokaz pobjede volje našeg naroda nad svim dosadašnjim nametanjima” te “Miran razlaz je jedino rješenje za ovu i ovakvu BiH”.

U drugom videosnimku portparol SNSD-a Radovan Kovačević govori da je Bosna i Hercegovina izvor frustracija te tvrdi da i Evropska unija uviđa da je ova država “neodrživa i nemoguća”.

S obzirom na to da se snimak prikazuje korisnicima kao plaćena reklama, očigledno je da je cilj građanima ponovo negativno predstaviti Sarajevo, koje je glasno stalo protiv slovenskog "non-papera", ali i pogrešno predstaviti stav međunarodne zajednice o pitanju postojanja Bosne i Hercegovine.

Potpuno je jasno da za ovakve ideje ne postoji potpora međunarodne zajednice niti regiona s obzirom na to da ni Aleksandar Vučić ne želi pokretati ovu temu kao potencijalni scenarij, međutim SNSD to ne sprečava da pokrene javnu kampanju i Srbima približi ovu ideju kao dobru.

(SB/Hayat.ba)   

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...