NA DAN PLANETE ZEMLJE: Putin prihvatio Bidenov poziv na samit o klimi

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je za Sputnjik da u okviru samita o klimatskim promjenama nisu predviđeni bilateralni kontakti predsjednika Rusije s američkim kolegom i drugim svjetskim liderima.

  • Svijet

  • 19. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin govoriće na klimatskom samitu 22. aprila, saopštila je pres-služba Kremlja. Američki predsjednik Joseph Biden pozvao je 40 svjetskih lidera, uključujući i svog ruskog kolegu, na događaj koji Washington namjerava organizovati 22. i 23. aprila u virtuelnom formatu.

Vladimir Putin će iznijeti pristupe Rusije u kontekstu uspostavljanja široke međunarodne saradnje čiji je cilj prevazilaženje negativnih posljedica globalnih klimatskih promjena“, navodi se u saopštenju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je za Sputnjik da u okviru samita o klimatskim promjenama nisu predviđeni bilateralni kontakti predsjednika Rusije sa američkim kolegom i drugim svjetskim liderima.

Samit je tempiran da se održi na Dan planete Zemlje. Osim Putina, na samitu će učestvovati najviši zvaničnici Kine, Velike Britanije, Njemačke, Australije, Francuske, Turske, Indije, Italije, Španije, Meksika, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...