LIDER SDA BAKIR IZETBEGOVIĆ: “Ako bude rata, spreman sam stati ispred ljudi. RADIJE BIH UMRO nego dopustio da GENOCIDAŠI ZAVLADAJU DIJELOM BiH” (VIDEO)

Izetbegović ne može reći kako neće biti rata.

  • Politika

  • 20. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 41

Kolege O kanala donose ekskluzivni intervju s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem s kojim su razgovarali o aktuelnim temama u BiH i regionu, kao što su nenabavka vakcina, slovenski "non-paper" i odnosi BiH sa susjednim zemljama.

Izetbegović ne može reći kako neće biti rata.

- Mome ocu su prebacivali kada je kazao: "Mirno spavajte, neće biti rata." Onda je bilo rata. Ja to izgovoriti neću. Jer, ne ovisi to samo niti od Alije niti od Bakira - navodi Izetbegović.

Dodaje, spreman je stati ispred ljudi ukoliko rata bude.

- Apsolutno. Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas, za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti - poručio je Izetbegović.

Ekskluzivni intervju s Bakirom Izetbegovićem pogledajte u 16:50 sati na O kanalu.

Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...