OBRAT U SLUČAJU SARAJEVSKOG SILOVATELJA: Taksisti koji je počinio gnusnu radnju, krivično djelo je prekvalifikovano u...

Prema neslužbenim informacijama, ovo krivično djelo je prekvalifikovano iz silovanja u "spolni odnos s nemoćnom osobom" te se osumnjičenom ovo krivično djelo sada stavlja na teret.

  • Hronika

  • 20. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 1

Taksista koji je osumnjičen za silovanje u Semizovcu jučer je predat u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a sutra bi trebala biti poznata odluka o tome hoće li mu biti određen pritvor.

Prema neslužbenim informacijama portala Radiosarajevo.ba, ovo krivično djelo je prekvalifikovano iz silovanja u "spolni odnos sa nemoćnom osobom", te se osumnjičenom ovo krivično djelo sada stavlja na teret.

Zatražen je pritvor zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke, kao i da bi mogao ponoviti ovo djelo, te zbog uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, ranije je  potvrđeno da je MUP KS dobio prijavu djevojke o silovanju, te je brzom akcijom osumnjičeni lociran i uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, on se sumnjiči da je 17. aprila silovao djevojku koja je pozvala taksi u sarajevskom naselju Koševsko brdo.

Navodno je taksista djevojku odvezao do vikendice na Semizovcu, gdje je silovao i tukao.

Mediji su nezvanično objavili da je riječ o Mirnesu Osmanoviću iz Sarajeva.

Aleksandar Remić, advokat osumnjičenog jučer je za Radiosarajevo.ba potvrdio da je njegov klijent jučer dao izjavu u prostorijama MUP-a KS, gdje se branio šutnjom.

Advokatu je rekao da on nije ovo počinio krivično djelo, a saslušani su i svjedoci.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...