ĐOKIĆ SE RAZMAHAO NA KOZARI: "Nigdje nije pisalo ni da se Jugoslavija može raspasti pa se raspala"

On je rekao da se u BiH duže vrijeme osjećaju zastoji i prepreke, što se, kako je ocijenio, negativno održava na razvoj entiteta RS.

  • Mini market

  • 20. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 1

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije, nakon današnjeg sastanka zvaničnika RS na Kozari rekao je da nigdje nije pisalo ni da se Jugoslavija može raspasti, pa je do toga došlo.

"Neko kaže šta je ustavno, šta nije ustavno.... Pa nije bilo ustavno da se može raspasti Jugoslavija. Gdje je to pisalo da se može raspasti, pa se raspala", kazao je Đokić. 

On je rekao da se u BiH duže vrijeme osjećaju zastoji i prepreke, što se, kako je ocijenio, negativno održava na razvoj entiteta RS.

"Želimo da izađemo iz te blokade. Mislimo da je dijalog jedino rješenje i danas smo se svi snažno založili da se pokrene dijalog o svim spornim pitanjima koja u ovome času sprječavaju ubrzani rast i razvoj u našoj državi, odnosno razvoj RS. Prvenstveno to želimo, ali nemamo ništa protiv da Bosna i Hercegovina napreduje, da se razvija", rekao je Đokić.

To, kako je kazao, nije poziv na bilo kakve sukobe, to nije poziv na rat. Rekao je da želja RS-a nije da izazove oružane sukobe.

"Pa kome je danas stalo do toga da daje svoje sinove, da gubi svoje domove. Ta iskustva iz rata su nam svima poznata i to ni jedan normalan čovjek u zemlji danas ne bi trebao da poželi. Mi to ne želimo i nećemo, želimo na jedan miran način da ukažemo na sve probleme i ponudimo rješenje", kazao je Đokić.

Ako rješenje, kako je rekao, nije moguće, onda moraju ponuditi "krajnje rješenje", odnosno "uraditi ono što je u najboljem interesu naroda, RS i odnosa u BiH".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...