VUKANOVIĆ RAZOTKRIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: "Dodik u ponedjeljak ide kod Erdogana..."

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kazao je u emisiji "BHT1 uživo" kako se u BiH “treba držati izvornog Daytona”.

  • Politika

  • 21. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 5

On je jučer na sjednici Narodne skupštine koju je sazvao predsjedavajući Predsjedništva, za razliku od ostatka opozicije, ostao ne bi li, kako kaže, “urazumio Dodika”.

“Narodna skupština njemu služu da svrne pažnju javnosti. On odgusla jednu narodnu gdje zaprijeti strancima”, kaže Vukanović i dodaje da su “opasne igre kojima se igra Milorad Dodik”.

“Kranje je vrijeme da se urazumimo… Sramota je kako se ponižava taj visoki dom. Krajnje je vrijeme da napravimo zaokret i izađemo iz ovog gdje nas plaše ova trojica. Koliko su opasne Dodikove priče, toliko su opasne i Bakirove o ukidanju entiteta i unitarnoj BiH. Krajnje je vrijeme da 25 godina nakon Daytona prihvatimo izvorni Dayton”, govori on.

Na upit zašto se opet gura priča o otcjepljenju, on kaže da je to zato što “Dodik ide kod Erdogana u ponedjeljak”.

“Jedan opšti haos vlada. Da se ne bi pričalo o suštinskim problemima…, da ne bi postavljali pitanje kako Dodik kao protivnik neoosmanizma ide prositi novac kod Erdogana, onda on pokušava pričati ispričane priče. To je jedna neuspješna predstava”, ističe Vukanović.

Prema Vukanovićem riječima, bilo je visokih predstavnika, poput Ahdowna, koji su kršili ljudska prava, ali da je Dodiku bilo cilj kazniti ih, kako kaže Vukanović, mogao je to učiniti 15 godina.

“On provocira bez potrebe strance. Ja smatram da trebamo biti više suverenisti. Da ne ide ni Bakir, ni Čović, ni Dodik nikud. Zna se da će Srbi biti bliski s Rusima, Bošnjaci s Turcima, Hrvati s Nijemcima, to je neka tradicija, ali mislim da ne smijemo biti ničije marionete”, dodao je zastupnik iz NSRS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...